Close
Skip to content

Aflevering 5

Het tastbare verleden van Limburg  

Aflevering 5 – Vrijdag 17 september

De Vondst Heerlen

Het tastbare verleden van Limburg  

met o.a. Marie-France van Oorsouw & Evert van Ginkel

Kijk mee naar een live-talkshow vanuit de ArcheoHotspot van …. Er schuiven verrassende gasten aan bij Evert en Marie-France en onze archeoreporter gaat op pad om archeologische bezienswaardigheden en nieuws uit de regio in beeld te brengen. Iedereen kan vanuit huis meepraten via de Mentimeter. Ontdek zelf dat ons land vol zit met archeologie!

Aflevering 5 | 17-09 | 19:00

Bekijk de aflevering op Event-online

De Vondst (1)

3D-model Origineel: De Domijnen

Na iedere aflevering lichten we één voorwerp uit. Dit is tevens de teaser van de volgende locatie! Dus voel je vrij om te raden waar we heengaan. Van het uitgelichte voorwerp wordt d.m.v. fotogrammetrie een 3D-scan gemaakt die hier op de website te bezichtigen zal zijn! 

Kandelaar
Deze tinnen kandelaar laat een populair tijdverdrijf van de middeleeuwse adel zien: de jacht. De voet bestaat uit drie ridders te paard en daarboven zien we onder meer een hond, een vogel en een hert. Maar de kandelaar vertelt nog een tweede verhaal, dat uitgebeeld wordt door het Andreaskruis en de harnassen die de ridders dragen. Deze kandelaar laat namelijk het middeleeuwse ridderideaal zien: zoals deze kandelaar een kaars draagt, bevochten de ridders het kwaad in de wereld als dragers van het licht.

Vrijwilliger Archeohotspot

Ria Blom

Vrijwilliger Archeohotspot
Verhalen over Hunebedden

Femke Bosscher

Verhalen over Hunebedden
DPV & Hunebedjagers

Gerard Versijp

DPV & Hunebedjagers
Hunebed 3D-scan

Emy Theuws

Hunebed 3D-scan
Het grootste hunebed

Harry Wolters

Het grootste hunebed
WhatsApp Image 2021-07-23 at 09.47.56