Close
Skip to content

Aflevering 2

Alles over hunebedden

Aflevering 2 – Vrijdag 16 juli

Hunebedcentrum

Alles over hunebedden

met o.a. Marie-France van Oorsouw & Evert van Ginkel

Kijk mee naar een live-talkshow vanuit de ArcheoHotspot van het Hunebedcentrum. Er schuiven verrassende gasten aan bij Evert en Marie-France en onze archeoreporter gaat op pad om archeologische bezienswaardigheden en nieuws uit de regio in beeld te brengen. Iedereen kan vanuit huis meepraten via de Mentimeter. Ontdek zelf dat ons land vol zit met archeologie!

Aflevering 2 | 16-07 | 19:00

Bekijk de aflevering

default

3D-model Origineel: Hunebedcentrum

Na iedere aflevering lichten we één voorwerp uit. Dit is tevens de teaser van de volgende locatie! Dus voel je vrij om te raden waar we heengaan. Van het uitgelichte voorwerp wordt d.m.v. fotogrammetrie een 3D-scan gemaakt die hier op de website te bezichtigen zal zijn! 

Trechterbeker
De trechterbeker is te herkennen aan een trechtervormige hals op een bolle buik. Daarnaast gebruikten de hunebedbouwers andere vormen van aardewerk, zoals kraaghalsflesjes, amforen, terrines, emmers, kommen en schalen. Kenmerkend voor al het aardewerk van de Trechterbekercultuur is de rijke versiering. Met een stuk hout of bot werden de versieringen in de zachte, nog ongebakken klei ingedrukt. Daarna de werden de potten in een veldoven gebakken. De indrukken werden vervolgens opgevuld met een witte pasta, gemaakt van vet met verbrand, gemalen bot.

Vrijwilliger Archeohotspot

Ria Blom

Vrijwilliger Archeohotspot
Verhalen over Hunebedden

Femke Bosscher

Verhalen over Hunebedden
DPV & Hunebedjagers

Gerard Versijp

DPV & Hunebedjagers
Hunebed 3D-scan

Emy Theuws

Hunebed 3D-scan
Het grootste hunebed

Harry Wolters

Het grootste hunebed
WhatsApp Image 2021-07-23 at 09.47.56